Menu mobilne

OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS

Wyróżnienie POT w konkursie na Najlepszy Produkt Turystyczny 2014 r.

OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
OGRODY HORTULUS SPECTABILIS
Previous Next Play Pause

To wyjątkowe wydarzenie, które w tamtym roku podbiło serca jego uczestników, tym razem odbędzie się 15-16 lipca 2017 r. Już po raz drugi goście, którzy odwiedzą Ogrody Hortulus Spectabilis w Dobrzycy, będą mogli dowiedzieć się, które z kwiatów są jadalne oraz poznać ich niezwykłe smaki.

Tradycyjnie podczas festiwalu odbędzie się gotowanie w plenerze ogrodu. W serwowanych potrawach wystąpią znane, ogrodowe kwiaty jadalne. Pokaz kulinarny z udziałem zaproszonych kucharzy, połączony będzie z degustacją kwiatowych przysmaków. Na tych, którym zasmakuje kwiatowa kuchnia i zechcą włączyć kwiaty do codziennego jadłospisu, czekają przepisy na wybrane dania.

Nowością tegorocznej edycji festiwalu, będą zmagania przedstawicieli zachodniopomorskich powiatów w konkursie kulinarnym – Cały ogród na talerzu! Uczestnicy przygotują trzy potrawy konkursowe: przystawkę lub zupę, danie główne oraz deser. Ocenie jury podlegać będą: walory smakowe i estetyczne dania, stopień trudności wykonanej potrawy oraz stopień wykorzystania w niej kwiatów jadalnych. Dodatkowo, wyjątkowym wyróżnieniem dla jednej z grup będzie nagroda publiczności - HIT FESTIWALU.

 

   

 

W czasie trwania festiwalu, odbędzie się kiermasz. W bogatym asortymencie stoisk wystawczych, każdy znajdzie coś dla siebie. W sprzedaży pojawią się produkty tradycyjne i regionalne, aromatyczne miody, kwiatowe przetwory i nalewki, świeże zioła oraz szeroka gama artykułów, nie tylko spożywczych, zawierających kwiaty.

Podczas festiwalu nie zabraknie również porad ekspertów. Zaproszeni goście specjalni, podzielą się swoją wiedzą kulinarną oraz ogrodniczą. W tym roku oprócz kulinarnego zastosowania kwiatów, przedstawimy również kwiaty w kosmetyce. Uczestnicy tegorocznej edycji, będą mogli wziąć udział w zabawach i warsztatach tematycznych. Zapraszamy w godzinach 1100 - 1700.

 

W tym roku, tematem przewodnim II Kulinarnego Festiwal Kwiatów Jadalnych jest:

Róża - królowa smaku i zapachu.


Chcesz wystawić swoje stoisko lub poprowadzić warsztat podczas tegorocznej edycji festiwalu?

A może masz inny pomysł na swój udział w tym wydarzeniu?

Napisz do nas: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


Zobacz jak wyglądała ubiegłoroczna edycja -> kliknij tutaj

Kontakt telefoniczny+48 602 610 041
Skontaktuj się z namibiuro@hortulus.com.pl
Lokalizacja Dobrzyca 76, 76-038
Regulaminczytaj

 

  • Tłumacz stronę

    Polish English German Norwegian Russian Swedish